Thursday, April 8, 2010

Austraalia kookose-kakaokoogid

TAINAS

  • 200 g margariini
  • 2,5 dl suhkrut
  • 3 muna
  • 4 dl jahu
  • 1 tl küpsetuspulbrit
  • 1 tl vanillsuhkrut
  • 1 dl kohvikoort

GLASUUR

  • 1,5 dl kohvikoort
  • 75 g võid
  • 1 dl kakaopulbrit
  • 4 dl suhkrut

PEALERAPUTAMISEKS

kookoshelbeid

VALMISTAMINE

Vahusta pehme margariin suhkruga. Lisa ükshaaval toasoojad munad, sega iga kord kohevaks mikserdades. Lisa ka küpsetuspulbri ja vanillsuhkruga segatud jahu ning koor; sega ettevaatlikult ühtlaseks. Tõsta tainas küpsetuspaberiga vooderdatud vormi ning küpseta 175 kraadi juures 25-30 minutit, lase vormil jahtuda ja kummuta küpsetuspaberile. Lõika umbes 5 x 4 cm nelinurkadeks. Glasuuriks mõõda koor ja või väiksesse paksupõhjalisse anumasse ning aja kuumaks.Lisa suhkruga segatud kakaopulber, sega hästi läbi ja lase vaikselt keeda umbes 10 minutit. Kasta kahvli otsa pistetud koogike peaaegu üleni glasuuri sisse ja seejärel kohe ka kookoshelvestesse. Tõmba kahvli otsast küpsetuspaberiga kaetud vaagnale jahtuma. Koogikesed säilivad külmkapis kaanega suletud karbis kuni nädal.

Retsept pärit raamatust "Suur küpsetamisraamat I osa"

0 comments:

Post a Comment